vrijdag 30 januari 2009

Opendeurdag

Zondag 5 oktober 2008 – Jaarlijkse opendeurdag in ’t Huizeke


Zoals elk jaar was het voor mezelf die dag vroeg uit de veren! Dit jaar was iets speciaal op touw gezet door Luc, de echtgenoot van Myriam.
Hij en zijn twee medewerkers zorgden voor de “wafelbak”. Het was werkelijk de moeite waard. De echt Brusselse wafels waren zeer lekker, en verkochten als zoete broodjes!


Een ding was spijtig... de weergoden waren ons dit jaar niet gunstig gezind.... ik vrees dat ze woedend waren! Het was een rotweer!
Tijdens de middaguren kwam veel volk over de vloer. Ons vast cliënteel en ook voor mij hier en daar een onbekende. De stukken taart en de koffie gingen vlot over de toog...
Rond 15 uur was het op het Vossenplein iets minder druk door het zeer slechte weer... De dierenzegening ging bijna ongemerkt voorbij. Walbert koos noodgedwongen het kerkportaal van de O.L.-Vrouwkerk om zijn jaarlijkse zegening in ietwat “droge” omstandigheden te volbrengen. Ik ging vlug een kijkje nemen in de kerk. Daar waren alle dierenliefhebbers (en er waren er veel) met hun troetel verzameld waar ze geduldig hun beurt afwachtten om de zegen van hierboven over hun viervoeter te bekomen. Ik hoorde geen enkel geblaf of gejank ... het was alsof ze het wisten dat ze in Gods huis vertoefden!


Voor ons buurthuisje was het alweer een topdag voor personeel en vrijwilligers. Een speciale dank aan Luc en zijn medewerkers voor hun kundige wafelbak, wat door iedereen ten zeerste gewaardeerd werd.

Paul

(Uit ons tijdschriftje van november-december)

Geen opmerkingen: