dinsdag 19 augustus 2008

Varia

“Le Marollien rénové” van juli 2008 publiceert o.a artikels over het Feest van de Marol (je weet wel….), de 390ste verjaardag van het pandjeshuis, het verschil tussen inwoners van de Marollen en Marolliens, het nieuwe speelplein aan de Hallepoort (met toilet en drinkwatervoorziening! ….), het Feest van de Oude Markt, het Huizeke(!), het buurtfeest in de Samaritanessenwijk en BLOD (met een Scandinavisch streepje door de O), het nieuwe wijkproject van Théâtre Les Tanneurs met als gastvedette Louis Smet.
We kijken nu al uit naar de dansact van onze Louis!

In “Le Brol” van mei-juni 2008 vinden we dan weer, naast recent en oud fotomateriaal, informatie over de oorlogsactiviteiten van paterke Urbain (het paterke van den A met), de verbroedering van het Huizeke (“La Casita”) met “La Maison du 8 Mars” (straatkinderenwerking in Guatemala), een 45-toerenplaatje van Jef Bloemkuul en de op til zijnde Bruegelfeesten (13 en 14/9).
Top of the bill is evenwel een uitgebreid artikel over Max en Marie, onze befaamde en gelauwerde caricollenverkopers. There is no business like caricollenbusiness!

André

Geen opmerkingen: