maandag 9 juni 2008

M25



Voor het eerst sinds lange tijd was de zon van de partij, de vernieuwde Hallepoort was vrij toegankelijk voor het publiek, en de "Vrienden van de Oude Markt" ontvingen de "ambassadeurs" van andere Brusselse gemeenten in het Huizeke.
De "Vrienden van het Huizeke" deden een uurtje later nóg beter! We ontvingen namelijk een 20-tal echte ambassadeurs (in rode outfit) : M25 uit Delft (Nl).
M25 is een groep jonge mensen van 14 tot en met 18 jaar, die onder begeleiding van vrijwilligers, tijdens een aantal bijeenkomsten samen ervaren wat het feitelijk inhoudt hoe men iets voor een ander kan betekenen. M25 staat voor Matteüs, hoofdstuk 25. Dat is een belangrijke passage uit de bijbel waarin Jezus aangeeft hoe wij met andere mensen moeten omgaan en elkaar moeten helpen.Het is een oecumenisch project.
Meer info op : http://www.m25delft.nl
Na een beknopte uitleg over onze werking, een (te) korte wandeling in de wijk (om de sfeer van de Marollen op te snuiven) en een bezoek aan de Hallepoort, werd de namiddag afgesloten in een "fritkot" in de Hoogstraat. Een straatmuzikant hoorde er uiteraard ook bij.
Fris en verkwikkend!
André

Geen opmerkingen: