maandag 2 juni 2008

Vrienden van het Huis van Alijn






Onze jaarlijkse daguitstap ging dit jaar door op 31 mei, en de zon was ook van de partij.
Na een gratis koffietje vertrokken we met de bus naar Gent waar een bezoek gebracht werd aan het Huis van Alijn (het vroegere folkloremuseum van de Stad Gent). De nadruk ligt nu vooral op het dagelijkse leven in de eerste helft van de 20ste eeuw (waarom voel ik mij oud?).
Een aanrader! (lees meer op http://www.huisvanalijn.be)
Via het alom gekende Gravensteen en de oude vleeshalle wandelden we daarna naar "De Witte Leeuw" aan de zonovergoten Graslei, waar de tafel reeds gedekt stond (soep van het huis, Vlaamse stoofcarbonade met fritjes, dame Blanche....meer moet dat niet zijn).
In de namiddag genoten we van een uitgebreide boottocht op de Gentse kanalen, uiteraard met deskundige uitleg. Zo kwamen we o.a iets te weten over het Gentse manneke Pis, de oorsprong van de stad, vrouwen die boten voorttrokken, bronzen naaktbeelden.....
Vanaf 16u was er nog tijd voor shopping, om de dorst te lessen enz. Het "Bierhuis aan de Waterkant" (meer dan 200 soorten bier) en het "Dreupelkot"(meer dan 100 soorten Vlaamse jenever) zijn niet te versmaden attrakties!
André

Geen opmerkingen: