woensdag 19 december 2007

Ostend by night.

Als jaarafsluitertje trok onze wandelgroep op 11 december naar zee.

Om 14h05 stipt vervoegden we onze wandelpartners uit Jette in de laatste treinwagon. In extremis recupereerden we ook nog Nicoleta, die eerst nog “rap” wat was gaan eten in de hall van Brussel Zuid.

Nicoleta maakte van de rit gebruik om nog een meegebrachte sandwich op te peuzelen. Anderen hadden de kans om de gebruiksaanwijzing van de nieuwste treintoiletten te bestuderen. Geen klink of grendel meer, alles valt te regelen met elektronische drukknoppen (openen, sluiten, vergrendelen….). Als het “dringend” is zal dit systeem ongetwijfeld voor veel suspens en sensatie zorgen want niet iedereen heeft een hogere opleiding ICT gevolgd, en sommige mensen zijn nu eenmaal nonchalant!

Na een uurtje gezellig en comfortabel treinen werden we in Oostende opgevangen door Paul, onze gids van dienst.

Op de kade was tegen de verwachtingen in geen verse vis te verkrijgen omdat door het slechte weer de vissers niet hadden kunnen uitvaren (landrotten denken daar niet aan!).

Na een winderig tochtje op de dijk doken wij de Langestraat (dé shoppingstraat van Oostende) in. Een deel van de groep bezocht de kleine maar stemmige kerstmarkt, de anderen gingen naar een viswinkel(je kan toch niet van Oostende terugkeren zonder vis!).

Bij een kop koffie werd er dan in het toffe stamcafé van Paul gewacht op het vallen (boem?) van de avond zodat de feestverlichting in het park en elders in zijn volle luister kon bewonderd worden.

Op de terugweg naar het station deden we nog een ommetje langs de rosse buurt. Ook hier waren de etalages knap versierd!

Rond 20 uur waren we terug in het Zuidstation. Net op tijd, want Nicoleta rammelde al van de honger.

André

Geen opmerkingen: